About

Blader hier door het archief van vinnievinyl.nl.
home

28 11 05 15:55nǐ hǎo

Vanochtend om zeven uur zijn we vriendelijk uitgezwaaid door de mensen van het ANA hotel in Hiroshima en vertrokken naar Taiwan.
Japan is een erg mooi land en wie in Hiroshima komt moet zeker naar het museum over de atoombom die op 6 augustus 1945 daar viel. Heel erg indrukwekkend.
Rond een uur of 12 lokale tijd zijn we geland op het vliegveld bij Taipei. Het zonnetje lachtte ons 26 °C toe, heerlijk.... geen sneeuw enzo.
Vanmiddag even een wandelingetje door Taipei gemaakt om iets te eten. De stad is veel smeriger dan de steden in Japan. Maar nu is Japan ook wel extreem schoon, netjes en goed onderhouden. Hier zijn de gebouwen en wegen van iets mindere kwaliteit, net als Europa. Het is hier ook veel drukker op straat, honderdendduizenden scooters scheuren door deze 2.6 miljoen inwoners tellende stad. Weg uit de bijna utopisch gereguleerde omgeving en terug naar de werkelijkheid, er wordt niet eens meer voor ons gebogen. Het is hard, maar ook wel weer een beetje als thuis.
Foto update: Nieuwe foto's van Hiroshima zijn geplaatst, inclusief het vervolg op de nu al legendarische serie: Tyrone tilt.... (later dit jaar als kalender verkrijgbaar)

- twee reacties - §



26 11 05 13:09Handtekening!!

Verdomme vanavond al de zoveelste keer. Handtekeningen uitdelen aan Japanse Riverdance fans omdat zij denken dat ik een danser ben. En zij worden daarbij aangemoedigd door mijn vriendelijke Flashlight collegae en sinds vandaag ook al door andere dansers. Ik ben net als een lead-danser blond en heel misschien lijk ik vanaf het derde balkon door een slechtziende Japanner gezien wel een klein beetje op hem.
Mocht je toevallig een keer bij een Japanse vrouw van middelbare leeftijd op bezoek gaan, kijk dan niet al te raar op als ik daar op een foto samen met haar op de schoorsteenmantel prijk...

- twee reacties - §



24 11 05 15:51Hiroshima

Hiroshima staat in Nederland bekent om één ding. De Atoombom. Maar Hiroshima is eigenlijk één van de leukste steden tot nu toe in Japan, samen met Fukuokaen Sendai. Ik heb nog niets cultuur-historisch ondernomen wat betreft de atoombom. Dat gaat morgen gebeuren, onze laatste vrije middag in Japan.
Maar om wat vragen van mensen te beantwoorden: Ik gok dat Serge in een sushi-restaurant gezeten heeft. En ik heb het gepresteerd om 8 weken door Japan te reizen zonder sushi te eten. Vanavond echter wel in een restaurantje een typisch 'Hiroshimatische' maaltijd genuttigd: Okonomiyaki. En het was heerlijk!!!. Verder heb ik al diverse lokale dingen gegeten waarvan ik niet eens wil weten wat het was. Ik verlang naar een Hollandsche maaltijd. Op zich is de Japanse keuken heerlijk en denk ik dat ik in Nederland ook wel eens een Japans restaurant ga bezoeken om te kijken hoe dat is. In Nederland schijnen veel Japanse restaurants door Chinezen gerunt te worden, dus ik ben een beetje bang dat diverse Japanse restaurants hun gerechten aangepast hebben aan de Nederlandse smaak.
Vandaag zijn we naar het eilandje Miyajima geweest. Een eilandje voor de Hiroshiyeense kust wat weinig schade van de atoombom heeft ondervonden. (zichtbare schade in ieder geval). Veel foto's voor de liefhebbers. En ik sta er zowaar ook op. En speciaal voor Serge staat er zo nu en dan ook een vrouw tussen.

- twee reacties - §



20 11 05 16:43Nog een maandje...

Net alles weer weg gehaald uit het theater in Nagoya. We hebben hier 8 dagen gezeten. Morgenochtend met de bullettrain naar Hiroshima.
Na de loadout nog even iets gegeten, en het is een hele kunst om niet bij een McDonalds terecht te komen op zondagavond omdat alles hier dan vroeg gesloten is.
Eten in Japan is sowieso een apart iets. De catering in de theaters is erg slecht, maar de Japanse restaurantjes zijn wel erg ok.
Een afrader is gegrilde koeienmaag. Dat is een behoorlijk taaie, smaakloze substantie. De rauwe inktvistentakel viel me overigens reuze mee. Maar er zijn hier ook genoeg Italiaanse restaurants als je de rijst meer dan zat bent.
Bij deze een wedstrijd: wie kan er de lekkerste maaltijd voor me maken als ik thuiskom?? De winnaar en/of winnares krijgt heuse Japanse Ohash (lees: chopsticks)!!!
Er zijn weer veel nieuwe foto's bijgeplaatst. Voor de liefhebber met brede banden.

- tien reacties - §



17 11 05 17:05Typisch Japans

Eigenlijk is Japan helemaal niet mooi. Wij zitten alleen maar in grote steden en die zijn in WOII allemaal met de grond gelijk gemaakt. Dus het is allemaal nieuwbouw. Oude tempels en kastelen die je denkt te zien zijn allemaal replica's. Dit allemaal met dank aan de Amerikanen. Tot augustus 1945 waren er nog twee grote steden die relatief weinig schade in de oorlog hadden opgelopen: Hiroshima en Nagasaki. Maar ook daar wist Amerika wel raad mee...
Morgen gaan we met wat mensen eens kijken in de Japanse natuur. Dus een trein pakken en een eind de stad uit. Want als je één Japanse stad hebt gezien, heb je ze eigenlijk allemaal wel gezien. (Had ik de rol van Amerika in dit alles al genoemd???)
Maandag gaan we naar Hiroshima. Het lijkt me een bizarre ervaring om een stad te zien met nog slechts één ruïne.
De plek waar precies recht boven de atoombom ontplofte....

- al een reactie - §



14 11 05 19:34Cocktailbar

Hahahahahah...... Ik ben echt wel dronken!!!! Long Island nogwat thea (met veel drank) is goed, Even met Patrick en Marco (Flashlight) gesproken, maar zou niet meer weten waarover.....

- twee reacties - §



13 11 05 12:22Nieuwe stad

Gisteren de load out in Fukuoka gedaan. Maar eerst nog even twee shows gehad. Dus dat was om 10 uur 's ochtends in het theater en rond een uur of elf 's avonds weer in het hotel. Daarna snel even naar de Mc Donalds om iets te eten, want de catering in Japan is om te huilen. Het eten is erg goed, in de restaurants. Ontbijten in de hotels is dan wel weer minder, beetje aan de lichte kant als je moet werken. Er ligt wel spaghetti en gebakken aardappels en worstjes, maar daar heb ik zelf om een uur of 7 nooit zoveel zin in.
Afijn, na de Mac door naar Boom Boom voor wat halve liters bier. Om 3 uur naar bed en om zeven uur weer op om te douchen, eten en naar het vliegveld te reizen. Einddoel: Nagoya.
Ik zit hier op de twintigste verdieping in een vrij luxe kamer (verwarmde toiletbril, heerlijk!!!) Ben wel behoorlijk moe.
Het personeel is hier wel een stuk minder hoffelijk dan in Fukuoka. Daar hield het personeel de hand voor de sensor van de automatische schuifdeur zodat je direct kunt doorlopen. Hier moet je de voordeur van het hotel gewoon zelf openduwen. Ze drukken wel vast voor je op het liftknopje als je eraan komt lopen, maar in Fukuoka werd weer heel diep gebogen als je bij personeel in de lift stond. Ze verlaten dan met het gezicht naar je toe de lift, strekken de handen langs hun lichaam en blijven net zolang, heel diep, buigen totdat de liftdeuren weer dichtschuiven. Daar kan ik best aan wennen. En door de regen van de voorddeur naar de bus lopen is niet nodig, want er staan mensen met paraplu naast elkaar om een droog pad van deur naar bus te vormen. En dan miezert het slechts en zou je maar twee stappen door een miezerig buitje hoeven nemen, maar toch...
Het gaat soms ver, die Japanse hoffelijkheid, maar van het respect wat de mensen voor elkaar hebben kan Nederland veel leren. Ik heb hier nog geen ingetikt autoruitje gezien, hoewel er erg dure navigatiesystemen in alle auto's zitten. Om maar een voorbeeld te noemen.
Nederland zou hier eens op inburgeringscursus moeten komen.

- acht reacties - §



09 11 05 17:45Koffie

Stel je hoeft pas om half vijf in de middag in het theater te zijn en het ontbijt in het hotel wordt geserveerd tot tien uur 's ochtends....
Dan haal je je ontbijtje bij de geniale keten Starbucks. In Nederland bestaat dit nog niet, maar in Japan is deze Amerikaanse "fast coffee" keten zeer goed vertegenwoordigd.
Keurig nette koffieshops waar je goede cappucino kunt halen met een broodje of iets dergelijks erbij. Rustige jazz op de achtergrond en in sommige filialen lekkere luie stoelen doen je extra genieten van je koffie. Uiteraard met vriendelijk en diepbuigend personeel.
In Amsterdam schijnt er binnenkort een Starbucks geopend te worden, Tokyo telt er reeds 197...
Maar ik betwijfel of de Nederlandse vestiging net zo ontspannen wordt als de Japanse. Japan is namelijk een land wat bol staat van respect en goede manieren, dus er staan in een kast voor het grijpen pakken koffie en Starbucks mokken. Items die in Nederland binnen een uur gestolen zouden worden...
En is er op de hoek van jouw Japanse straat geen Starbucks, dan ga je toch gewoon naar Tully's, Excelsior of Doutor...

- vijf reacties - §



05:15Karaokebar

Als je in Japan bent ontkom je er niet aan om een keer Karaoke te ervaren. Eerst op Iers tempo indrinken in de Boom Boom en daarna toch maar mee gegaan naar de Love and Hate Karaoke bar. Deze bar was dan ook niets meer en niets minder. Een ruimte van formaat hotelkamer met een bar en twee monitoren met scrollende text. Op de bar ligt een boek dat het telefoonboek van Amsterdam doet verbleken met allerlei Japanse en Internationale hits. En zowaar ook nog hits waarop ik zelfs de microfoon over durfde te nemen. Het was dan wel geen Ace of Spades van Motörhead, maar met Hey Ya van Outkast en Walk This Way van Run DMC durfde ik de uitdaging ook wel aan. Ik vond de nummers toch wel erg snel gaan. Rappen is best lastig, of lag het toch aan de Asahi dat ik het niveau van de Riverdance zangeressen niet haalde??

- al een reactie - §



06 11 05 17:18Feit!!

Een Ierse geluidstechnicus kan altijd meer bier op dan een Nederlandse lichttechnicus.

- vier reacties - §



12:423 down, 7 to go

Net in record tempo de "load-out" in Sun Plaza in Sendai gedaan. De vrachtwagens zijn geladen en gaan in een ritje van 20 uur naar Fukuoka. ARBO kennen ze hier niet echt, want per vrachtwagen schijnt er maar 1 chauffeur te rijden. Ook werkschoenen kennen ze hier niet, want iedereen loopt hier op gympen tijdens het werk en de lokale riggers zelfs op teenslippers en een soort van wijde acrobaten-broek.
Wij vliegen morgen met de hele Corrib Company naar Fukuoka, de rest van de dag zijn we zowaar vrij. Maar daarentegen mogen we dinsdagochtend om half zeven 's ochtends weer parraat staan.
Sendai is een erg leuke stad, maar men zegt dat Fukuoka nog leuker en vooral mooier is....

- geen reactie - §



04 11 05 16:55Sendai

Na lang klungelen dan toch gelukt. Een site waar ik op een beetje knappe manier kan bijhouden hoe het hier in het verre Oosten is.
We zitten nu vanaf maadag in Sendai, de noordelijkste stad in Japan die we aandoen. Een stuk minder hectisch dan Osaka om over Tokyo nog maar te zwijgen.
Tokyo is echt een heksenketel en na twee weken in die stad geweest te zijn is het fijn om daar weg te gaan.
Als je daar met Wilco of Calexico op je Ipod door de stad wandelt is het alsof je in een videoclip loopt. Leuk om te ervaren, maar mij iets te druk.
Het is hier nu bijna 1 uur in de nacht. Morgen 2 shows, zondag 1 show en de boel weer afbreken en maandagochtend door naar Fukuoka.

- vijf reacties - §