About

Blader hier door het archief van vinnievinyl.nl.
home

17 12 05 18:20Klaarrrrr!!!!!!!!!!!!

Alles zit weer in zeecontainers, klaar om verscheept te worden naar Nederland.
En dan nu met de crew onbeperkt bier drinken voor $500.
Ik spreek u allen in het koude Nederland.

- drie reacties - §



16 12 05 18:48Kaoshiung

Ook Kaoshiung is geen bal aan. Kan zijn dat ik een toevallige lezer die deze site gegoogled heeft beledig, maar Taiwan is eigenlijk niet zo leuk en de mensen zijn er niet al te pienter.
Morgen nog twee shows, dan alles laden en dan veel bier drinken. Korte nacht slapen en dan flux naar huis...

- al een reactie - §



13 12 05 19:19Taiwan: één keer, nooit weer

Vandaag de laatste show en de load-out in Tainan gehad. Op zich ging de load-out prima, op het feit na dat een lokale rigger twee shackles uit het dak heeft laten vallen (dodelijk als je geraakt wordt!!), er ratten op het podium liepen en een stagehand zijn teen gebroken heeft tussen de laadklep en de vrachtwagen.
Op de laatste vrije middag nog even de stad in geweest. Tainan is dodelijk saai. Er is hier niets te zien op wat tempels na, maar als je er drie daarvan gezien hebt, ken je ze allemaal. Verder is het er oud en vervallen. Gelukkig zitten wij in een prima hotel. Het beste tot nu toe.
Morgen vertrekken we om half één naar Kaoshiung en we beginnen om vijf uur in het theater met de opbouw. Dus dat is vrij relaxt, aangezien het maar een uurtje rijden is.
De mensen zijn hier aardig, maar toch hoef ik niet weer terug naar Taiwan, hoewel Taipei wel een leuke stad is met veel hippe restaurants en café's. Hopelijk valt de laatste stad mee en hebben we een leuke afsluiter van de tour.

- negen reacties - §



12 12 05 18:01Taichung - Tainan

De load-in in Taichung ging redelijk goed. aangezien procuctie zei dat dit de lastigste zaal zou worden. Mocht je ooit naar Taiwan gaan, kun je Taichung overslaan. Niet dat ik er een objectieve mening over kan geven, want we hebben alleen maar het theater en het hotel gezien. Beide niet echt aan de schone kant. En in de stad zelf was (in de omgeving van het hotel) weinig te beleven. Oude zooi en niet onderhouden bouwwerken en wegen. Wel erg lekker weer. Dus noodgedwongen beide avonden maar bier gedronken op het terras. En dat in december. Kerstsfeer onder de palmbomen blijft raar.
Na de load-out om 9 uur in de avond met de bus naar Tainan gereden. Daar stond wel een fris en mooi hotel voor ons klaar. Het beste ontbijt tot nu toe en het theater is ook erg ok. Alleen loopt er her en der een rat. De stagehands zijn er erg goed. En grootendeels vrouwelijk. +puntje!!!! Morgenochtend vrij, dus pakken we de laatste kans om iets te zien van Taiwan. Want na de show van morgen breken we weer af en rijden we overmorgen naar Kaoshiung om daar voor de laatste shows op te bouwen. Riverdance (en/of de local-promotor) heeft besloten een extra show te geven op vrijdagmiddag. Dus geen vrije tijd in Kaoshiung.
Maaarrr... zondag de 18-de pakken we de CI 653 richting Hong Kong om daar, na maarliefst vijf uur rondhangen op het lokale vliegveld aldaar, te vertrekken richting Parijs Charles de Gaulle met vlucht AF 185.
En op maandagochtend om 09:25 staat iedereen klaar op Schiphol om vlucht AF 1340 met trompetgeschal te verwelkomen en om zodra ik uit de gate kom mijn koffer te dragen. Mijn zeer gewaardeerde collegae komen een dag later thuis. Zij hebben nog iets te doen met containers overladen op een vliegveld.  Beetje lullig dat ik daar niet bij ben. Uw klachten daar over kunt u sturen naar de productie van Riverdance...

- vier reacties - §



08 12 05 20:25Load out - Load in

Vanavond een van de lulligste load-outs tot nu toe gehad.... Heel veel wachten....
Het touren begint nu echt. Tot op vandaag was het relatief gezien een makkie. Morgen reizen we af naar Taichung. Zodra we daar zijn beginnen we met opbouwen (schijnt een ramp te gaan worden). Dan gaan we zondag alles weer afbreken om maandag weer een show te gaan doen in Tainan. Dan gaan we na de dinsdag-editie in Tainan weer de hele zut verkassen naar Kaoshiung om daar van woensdag tot en met zaterdag de laatste shows er uit te persen. En op zondag vertrekt er een vliegtuig richting Parijs, om vanaf daar naar Amsterdam te vliegen alwaar ik alle lezers met spandoeken en bloemen verwacht klaar te staan om mij naar de eerste beste stampot boerenkool te brengen....
Vluchtnummers en aankomsttijden volgen nog, dus blijft U vooral tot nader order mee lezen.

- vier reacties - §



06 12 05 22:17Feest!!!

Net de kerstborrel van Riverdance in een bar in Taipei gehad...
Het bier (waaronder Grolsch) vloeide rijkelijk. Eventuele foto's worden later gepubliceerd. Hoewel er waarschijnlijk vele niet voor het publieke oog bestemd zijn. Zo werd er door diverse mensen van wie het niet verwacht werd op de bar gedanst... (mea culpa, mea maxima culpa...)
Later meer.... Hik....

- vijf reacties - §



01 12 05 18:07Skype

Ik ben over het algemeen redelijk old skool. Ik draai casettebandjes in mijn auto en draai nog echte LP's en singeltjes thuis, je weet wel, van die zwarte schijven.
Maar op het gebied van internet ben ik vaak wel behoorlijk op de hoogte. Reeds in 1995 haalde ik mijn eerste bits en bytes binnen via een 14k4 modem. Maar nu loop ik toch weer achter.
Gisteren heb ik namelijk voor het eerst met Skype gebeld. En dat terwijl iedereen van deze tour al via deze manier contact houdt met het thuisfront.
Skype is een programma waarmee je gratis van computer naar computer kunt bellen of tegen een matsprijsje naar een mobiele telefoon of vaste lijn, waar ook ter wereld. Aangezien ik niemand ken met dat programma die ik zou willen bellen vond ik het allemaal wel goed. Maar gisteren toch maar 10 euro beltegoed en voor 150 Taiwanese Dollars (lees: €3,50) een headset gekocht om naar Nederland te bellen. Na 3 kwartier bellen nog 6 euro over. Ik ben overtuigd.
Dus allen naar uw computeraccesoiresleverancier op de hoek voor een headsetje en dan naar www.skype.com en downloaden die hap!! Want Skype is de bom!!
Ik hoor van U.

- twee reacties - §



17:30Taipei

We zitten nu een paar dagen in Taiwan en dat is toch wel een groot verschil met Japan. Het is een armer land, gebouwen en wegen zijn minder goed onderhouden (hoewel er hard aan gewerkt wordt). Taipei is een stuk kleiner dan Tokyo, maar toch lijkt het hier veel drukker, stinkt het meer en is het een echte Aziatische stad. Veel scooters, veel taxi's en kraampjes langs de straten. Japan is een geïsoleerde gemeenschap op zich met een heel eigen cultuur en tradities. Soms houden ze zich iets te star aan hun tradities, maar het zijn over het algemeen erg mooie tradities.
Dus allen naar het reisbureau en boeken die ticket naar Japan!! Mocht je nog geld over hebben kun je eventueel ook naar Taiwan gaan, maar ik ben zelf nog niet helemaal overtuigd.
Overigens kan het net als in het land van de rijzende zon ook hier flink beven. Gisterochtend om zeven uur bijkans uit mijn bed getrild door een aardbeving. Gelukkig was hij heel kort.
En ook hier heb ik fans!! Vanavond een keer of zes met Taipeineze vrouwen op de foto geweest na de show, terwijl de crew lachend wegliep en er zelfs dansers van de gelegenheid gebruikt maakten om er tussen uit te knijpen. In Japan bleven de vrouwen nog van mij af, maar de Taipiaanse vrouw pakt je rustig stevig bij de arm.
Morgen laat ik Tyrone (bekend van de serie!!) mijn haar knippen, dus met een beetje geluk lijk ik dan ook van achter in de zaal niet meer op de blonde lead-danser.
Wordt vervolgd.... (evenals de foto's overigens)

- geen reactie - §